Visual

Invul template

Een visual  is vaak een praatplaat met informatie over de inhoud van het traject. Maar soms is het een tijdpad om deelnemers een indruk te geven van de reis die ze zullen afleggen. Of een visuele samenvatting van een verhaal of onderzoek. En ga zo maar door.

In gesprek met jou bepalen we het verhaal dat ik visueel zal vastleggen. Mijn ervaring is dat het verhaal vaak nóg helderder wordt door de vragen die ik stel. Ik maak een eerste versie van de visual die we samen bespreken en aanscherpen. Na deze ‘correctieronde’ verwerk ik de aanpassingen tot de tweede, definitieve visual.

Een andere veel gebruikte vorm van een visual is de ‘invul template‘. Een deelnemer kan deze template bijvoorbeeld invullen aan het begin van een leertraject om zijn/haar ontwikkelvraag of leerdoelen te benoemen.

Samen bespreken we het doel van de invul template en in welke vorm we de template zullen vormgeven. Ook hier bespreken we eventuele aanpassingen na een eerste versie van de template. Ik verwerk de aanpassingen uit deze correctieronde tot de tweede, definitieve versie van de template.

Opdrachtgevers waarvoor ik een visual heb gemaakt: